Serbia Insajd

Hírek, vélemények, elemzések, interjúk és beszámolók az exjugoszláv térségből, illetve érintőlegesen a Balkán-félsziget egyéb területeivel kapcsolatban is. Szigorúan szubjektíven. A blogot többen szerkesztjük, az egyes szerzők véleménye nem feltétlenül egyezik meg.

jugo.png

Na ovim prostorima

Facebook-oldalunk rendszeresen frissül, a blogposztoktól eltérő anyagokkal. Lehet nekünk linket, képet, videót, bármit küldeni. Ha ott írsz privát levelet, akkor azt mindhárman látjuk, így gyorsabban kapsz választ.

Friss topikok

Egyéb témák

2008 (15) abszurd (75) adatvédelem (2) adósság (3) afganisztán (1) albán (41) albánia (1) aleksandra jerkov (2) alkotmány (5) állatkert (3) állatkínzás (4) al khaida (1) amy winehouse (1) andrej pejic (1) angelina jolie (5) ante markovic (2) április 1. (2) arkan (8) árvíz (5) atomenergia (1) autonómia sorozat (6) avala (2) azerbajdzsán (5) b92 (8) badnjak (1) balasevic (2) baleset (19) balkán hg.hu (2) bánát (6) bankok (8) belgrád (121) berlusconi (2) beruházás (6) betegség (4) bevándorlók (15) bicikli (6) bigbrother (7) bizarr (11) bloggerek (31) bmw (2) bor (4) boris johnson (2) börtön (12) bosznia (77) breivik (3) brutalitás (6) budapest (20) bulgária (8) bulvár (6) bunda (4) bunyevác (3) burek (3) camino (1) canak (3) cane subotic (1) ceca (6) ceda jovanovic (3) cigányok (26) civil kurázsi (2) crvena zvezda (6) csecsemő (4) csehszlovákia (2) csempészet (4) csetnikek (10) dacic (26) dalmácia (4) damjanich (1) danilo kis (1) délszláv (8) délszláv háború (2) díj (4) dinamo zagreb (5) dinkic (6) diplomaci (3) díszpolgár (4) divac (3) divat (4) dizájn (6) djindjic (7) dobrica cosic (2) drog (15) dubioza kolektiv (2) dubrovnik (4) dzajic (3) dzsihád (1) édesség (3) egészségügy (20) egyház (32) ekv (1) élő (2) erőszak (12) észak korea (1) etnikai feszültség (6) eu (38) euro2008 (4) euro2012 (4) eurovízió (4) exit (4) exjugoszláv (12) exyu ultras (6) facebook (18) fasiszta (8) fegyver (12) fertőzés (2) fesztivál (4) film (38) foci (65) folk (11) fordítás (6) függetlenség (32) futballmaffia (4) gasztronómia (14) gáz (8) gazdaság (5) gojko mitics (1) goldenblog (4) goliotok (2) goranok (1) görögország (6) gotovina (18) guantanámó (1) gyász (25) gyilkosság (38) háború (99) hadsereg (18) hadzic (7) hága (57) hajduk split (5) hajózás (4) határon túliak (19) hekkerek (3) homofóbia (13) horvát (50) horvátország (214) horvát tavasz (2) huligánok (21) humor (23) hungarikum centar (2) ibrahimovic (3) identitas-essze (2) időjárás (13) india (1) interju (25) interpol (3) írástudatlanság (5) isis (1) isztria (5) ivo sanader (38) jadranka kosor (4) jagodina (3) janics natasa (12) japán (2) jelasity radovan (1) jemen (1) jeremic (9) jogi pr (4) jugoszlávia (63) kadhafi (3) kalózpárt (1) kampány (10) kannibalizmus (2) karácsony (1) karadzic (14) kartoncity (4) katolikusgyalázás (2) kávé (2) képek (44) képregény (4) kézilabda (5) kiállítás (4) kígyó (1) kina (3) kisebbség (8) kisebbségi identitás (20) kiskorú (7) kommunizmus (21) könyv (18) kormány (10) korrupció (47) kosárlabda (8) kostunica (13) koszovó (97) közlekedés (32) közvélemény (5) krajina (5) krist novoselic (1) krónika (6) kuba (1) kusturica (15) lazar risar (2) lepa brena (1) libia (3) lopás (3) lsv (4) macedonia (21) maffia (30) magyarok (94) magyarország (106) magyarverés (7) magyar kisebbség (7) magyar szo (7) majtényi lászló (1) marinko magda (2) marko (4) mecset (6) média (52) medjugorje (2) melegek (22) menekültek (3) mentalitás (7) mezőgazdaság (4) migráció (3) milka (3) milliardosok (2) milosevic (28) mirjana (6) mladic (30) moderálás (2) mol (26) momo kapor (2) montenegro (46) mostar (10) muszlimok (25) művészet (5) muzeum (5) nácizmus (9) nagybritannia (3) nagykövet (3) nagy delszlavok (5) nagy szerbia (1) nato (16) na srpskom (4) németország (15) nemi erőszak (4) neonáci (2) népszámlálás (4) nikola tesla (3) nikolic (24) njegos (1) norvégia (2) novak djokovic (13) novi pazar (5) nyaralás (17) nyelv (26) nyomortelep (5) obraz (3) oktatás (21) olaszország (16) olimpia (13) oluja (10) önállóság (4) orlovi (1) örmény (1) oroszok (15) oroszország (20) otp (1) pálinka (5) parkolás (2) parlament (12) paródia (5) partizan (3) pedofil (6) pedofília (3) peking2008 (6) plágium (5) plakátok (5) pontatlanság (1) poskok (1) pravoszláv (6) prostitúció (10) punk (1) putyin (9) puzsér (1) rablás (6) radics viktoria (1) radikálisok (17) radivoj korac (1) radnóti (1) razija mujanovic (1) rendezvény (6) rendőrök (28) rendőrség (61) retro (10) rezsi (2) röhej (24) románia (10) rombolas (2) röplabda (5) safarov (1) sajtó (61) sajtószabadság (3) sarajevo (22) sass laszlo (3) sebesülés (5) sejo sekson (2) serbiainsajd (13) seselj (24) sovinizmus (4) split (9) sport (100) srebrenica (10) statisztika (4) surda (4) svédország (7) szabadka (34) szabadkőműves (1) szabo arpad (7) szandzsák (8) szárazság (1) szeged (22) szegénység (10) széky jános (1) szeles monika (1) szentendre (1) szerb (55) szerbek (144) szerbia (486) szerbia2020 (3) szerbverés (8) szerkesztő (4) szervátültetés (1) szervkereskedelem (1) szex (28) szinhaz (4) szíria (1) szlovákia (6) szlovénia (32) szobor (9) szollar domokos (1) sztrájk (2) születésnap (1) szvasztika/szlavisztika (4) tadic (33) tálas péter (1) támadás (25) támogatás (4) tenisz (12) terrorizmus (3) terzic (2) tetoválás piercing (5) tgm (1) thompson (3) tito (25) többség (1) topolya (2) toroczkai (4) törökök (17) trükközés (3) tudjman (7) tüntetés (23) turbofolk sorozat (2) turizmus (34) tvrtko (2) twitter (1) uck (8) újságírók (11) ujvidek (20) újvidék (2) új primitivizmus (5) ukrajna (10) űrkutatás (2) usa (32) úszás (5) vajdaság (129) választás (26) választások (38) válogatott (3) válság (3) varostervezes (9) vasút (9) vélemény (41) vendégposzt (11) vesna vulovic (1) vicc (1) videó (160) vihar (10) villamos (2) vízilabda (12) vmsz (12) vucic (8) wikileaks (7) wootsch peter (3) yugo (7) zabrenjeno pusenje (8) zastava (7) zászló (4) zavargások (11) zene (56) zenta (3) zepter (3) zombi (2) zombor (3) zsidók (3) zupljanin (3)

Itt olvasnak minket:

free counters

Feliratkozás

Creative Commons Licenc

* A névhasználat nem előlegez meg semmilyen állásfoglalást Koszovó státuszát illetően; az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1244-es határozatával, valamint a Nemzetközi Bíróság koszovói függetlenséggel kapcsolatos véleményezésével összhangban.

Burek 2.0

2010.10.17. 16:22 Bálint Csaba

Vannak kaják, amelyek egyszerűen nem működnek, ha külföldre viszik őket. Az istennek se lehet eladni például a BurekOT Magyarországon. Legalábbis úgy nem, ahogy azt Szerbiában teszik. A topolyai piacon még mozgó burekos is volt korábban, úgy 10-20 éve. Nem valami kis kosárból árulták ám, hanem egy nagy fémhengerből, amelynek teteje remek tálca is volt egyben. Csak levette a gigantikus termosz tetejét a csávó, megfordította, aztán már vágta is négybe.

Tudjuk jól ugye, hogy egy burek, az valójában egy negyed burek. Már, ha az egész kerek sütikét számoljuk egésznek. A "kisburek" az meg egy nyolcad. Még a törteket is így magyarázta el a tanítónéni a suliban. Kultikus eledel. Persze van nem kör alakú burek is, de azzal nem lehet a törteket elmagyarázni, vagy legalábbis fele annyira sem személéletes.

Mindig akad egy-egy lelkes pék, akinek szerbiai útján megtetszik a burek kultusz, és nekilát meghonosítani, de nagyon ritkán jön össze. Sokszor csak egy vaskos, zsíros, és kissé szikkadt húsos rétest sikerül kisütni.

Egyre hosszabbra nyúló magyarországi tartózkodásom elején mindig felcsillant a szemem, amikor megláttam egy bukerot is áruló pékséget, de hamar rájöttem, hogy jobb nem piszkálni a gusztustalan kis kővé dermedt háromszögeket. Szegeden a Víztorony téren lehet kapni például ilyet. Rettenetes.

Ugyancsak Szegeden a Petőfi Sándor sugárúton a SZTE BTK-val szemben viszont elég jól küldik. Ropogós, levegős a tészta. Biztos forrásból tudom, hogy a tulaj is földim, de nekik sem megy nagyon a dolog, folyton akciózzák, mert 450-ért sokallják az emberek (ammá' majd' két sajtburger ára), meg megy a beetetés is, hogy rájöjjenek a népek: megéri. Igaz, az ember csak csóválja a fejét, amikor a burekja mellé danonaktíviát kap kiskanállal, de jóval az átlag feletti a termék így is. A pakisztáni vendéghallgatók, meg német diákok hónuk alatt az Anatomie című bestsellerrel persze inkább pozsonyi kiflit vesznek. Ilyen bizalmatlan, hovatovább smucig környezetben nehéz népszerűnek lenni burekként.

Főleg a Szerbiából elszármazott szegediekre épül tehát a Tisza partján a burekbiznisz, és más városokban nem is nagyon találni. Budapesten persze kapható, ám itt is megy az ügyeskedés.

Rögtön az első munkanapomon a nemzet fővárosában belefutottam a burekba. Legalábbis ki volt írva az üvegre, hogy kapható. Be is tértem a boltba, hogy vessek rá egy lesajnáló pillantást, de akárhogy is meresztettem a szemem, nem találtam a polcon. Pedig ott volt. Egy egész szektort töltöttek fel a pultban burekkal. Százhúsz forintért adják, ez világos, de nem találom. Ez meg tán döghúsból készül bazme', motyogom az árát látva, mikor megpillantom végre az árut.

Nyomorultul fest, de nem olyan rossz. Messze van az eredetitől, de nosztalgiázni megteszi. Igaz, délután nem érdemes menni, mert addigra megszárad. Szépvölgyi út, Buki pékség.

U.I.: azóta kiderült, hogy itt a sarkon, a Nyugatinál is van egy burekpont, ahol hagyományos, nagy burekot árulnak, de sajnos vastag és nehéz, ha úgy teszed az asztalra, az oldalán is megáll.

110 komment

Címkék: budapest magyarország szeged magyarok gasztronómia burek

A bejegyzés trackback címe:

https://srbija.blog.hu/api/trackback/id/tr222378838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petrzsalka 2010.10.17. 21:18:27

Szarajevoban ettem szeptemberben nagyon finom bureket. Horvat ismeroseim arra eskusznek, hogy a bosnyak burek az igazi... Ezt nem tudom, hogy igy van-e, de tenyleg nagyon jo volt.
Ott nemcsak husos, hanem spenotos-kapros (zeljanica), krumplis (krumpirica) es tokos (tikvenica) is volt.

petrzsalka 2010.10.17. 21:19:38

ja es termeszetesen egy pohar joghurt is jart hozza.

VVV 2010.10.17. 21:26:42

A Hegedűs Gyula utcában véleményem szerint egész jó burekot lehet venni. Oda kell telefonálni és rendelni egy tálcával. Időre elkészítik, így még forrón magadhoz tudod venni. Kapható noname joghurt is.
Topolyán, a zenta felé vezető úton, kifelé a zeneiskola előtt úgy 200 méterrel, bal oldalon van egy pékség. Az ott kapható burekot azért nem űbereli.
Mikor jövünk vissza, a "magyarok fővárosába", kötelezően feltankolunk ott burekból.

dean23 2010.10.17. 21:28:06

Eddig csak a szabadkai piacon vettem. Kaptam ott már negyedet, gombócos kiszerelést és feltekerve kígyószerűen is! :) Talán majd Szegeden is kipróbálom. Én is úgy hallottam, hogy nemigen sikerül jól nálunk a burekot megcsinálni! :(

stevie-w 2010.10.17. 21:32:49

A hamburgeres blogban olvastam, hogy a Blahán van egy montenegrói gyorskajálda pljeszkavicával. Én Podgoricában remek pljeszakvicákat szoktam tolni, így optimista vagyok, bár még nem fedeztem fel a helyet.

Tényleg, a klasszikus Szerb vendéglőben járt mostanában valaki?

Én csak a Vogue hajón voltam, ott is van minden alap szerb kaja, a szakács srác belgrádi, asszem vmi Milan.

Ismeretlen Autós 2010.10.17. 21:44:59

Kb. egy hete nyílt a Zagreb pékség a Keletinél, a Rákóczi úton, a Hotel Hungáriával szemben. Ha épp nincs burek, akkor kérésre fél óra alatt megsütik. Picit száraznak tűnt, de ha belejönnek, akkor egész jó lehet. Érdemes időnként visszanézni :)

feketelen 2010.10.17. 21:46:36

@stevie-w:
Hol szoktál Podgoricában jó pleskavicát enni? A töltöttet próbáltad már? És a leskovacit?
A szerbek a leskovac-i sültektől odáig vannak, évente bajnokságokat is rendeznek ott. Szerintem viszont egy határ sz.r, többnyire fűszerezetlen agyonégetett húsok.

Beekeetchoonai Witchai 2010.10.17. 21:52:06

Figyejjetek, Békéscsabán a sétáló utcán (Andrássy út) atom bureket tolnak többfélét - vagy húsz éve. Eleve Burek Pékség a nevük.
A kirakatból megnézhető a kéz nyújtás, töltés - gyertek, jobb, mint a fesztiválkolbász.

Beekeetchoonai Witchai 2010.10.17. 21:52:40

Májószáj... kézI nyújtás

Iustizmord 2010.10.17. 21:53:53

volb1x a szerb étterem az ötkerben, a nagy ignác utcába, 3-4 éve bezárt

ki tuggya mért, mindig sokan voltak, gecijó kaját adtak... visszasírom.

emté 2010.10.17. 21:56:20

Pécsen az Európa pékségben (a Nagy Lajos király útján) szerintem baromi finom, 250 pénz és bazi nagy, kisebb főétkezésnek elmegy :)

vince941 2010.10.17. 21:57:50

Ervinnel a Hegedus Gyula-ban, es a Weiner Leoban is van burek, cevap es pjeskavica is... bar a lepinja nem a legjobb nala (bocs Ervin).
Burek kaphato sonkas-sajtos izben es ugy tudom azt viszik legtobben(?!)

A kiraly utcaban (csengery sarok) van egy horvat pek ott is van burek es Franck kave ;-)

Pljeskavica/cevap meg van a 400-ban a Kazinczy utcaban sok penzert.

a vajdasagban kaphato burek sem olyan mint a del szerb, es igy a magyarorszagon keszult is 'masabb'. viszont oruljunk hogy lehet kapni es fogyasszunk :-)

amit a kepen tart a kedves cikk iro pedig bosanski burek - felszeletelve.

BoomB 2010.10.17. 22:01:25

A burekkirály még mindig jó, ha nem is az eredeti otthoni. De a pljeszkavicája az igazi - friss, finom, friss anyagokból.
Én ebédidőben szoktam járni a Weiner Leóba, de nem árt előre odaszólni, mert Ervin egyedül van és az esetleges kiszállítások miatt, elég érdekes üzletpolitika mentén hivatalosan csak 3/4 12-ig tart nyitva.

Iustizmord 2010.10.17. 22:04:13

a blogot amúgy figyelem -figyelgetem, nagyon tetszik, csak így tovább.

Iustizmord 2010.10.17. 22:06:26

kommenttársak, a régi nagyigác u-i szerb étteremért (mly jó kaját adott jóáron, fapados, kockásabroszos módon, ami az überkedvenc) hol keressek kárpótlást?

nepperke 2010.10.17. 22:15:54

Szentendrén az Adria nevű helyen a patak mellett lehet jó pjeszkavicát enni!

schuetoe 2010.10.17. 22:18:23

sajnos az a rossz hírem, hogy az itten alapanyagok miatt sosem lesz igazi a burek. a burekkirály hozza ki talán a maximumot a hozott anyagból. a montenegrói büfé pedig tényleg jó. De a 400-nak is jó a szerb konyhája

dzsalmaszappan 2010.10.17. 22:20:04

Szabadkán,a magyar konzulátus mellett van egy burekes brutál jó túrós és húsos burekkel.Joghurttal ofkorsz.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2010.10.17. 22:22:13

Multkor a Nagykoruton setaltam, a Blaha kornyeken lattam egy nemtommilyen pekseg kirakataban, hogy a Fornetti-fele szutyokbol is letezik mar "burek". Nem akarom tudni, hogy mit ertenek ezen a neven. (Bocs az ekezetek hianyaert, epp Belgradban vok.) Egyebkent ha valaki idejon, akkor a Trg es a Terazije kozott talalhato kultikus non-stop pekseget ne hagyja ki, neve: Toma.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.17. 22:27:43

"amikor megláttam egy bukerot is áruló pékséget"

a bukero a burek spanyol valtozata bikabol?
amugy meg sosem ettem,megprobalnam, ha valaki elmondana, mi is ez?

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2010.10.17. 22:37:05

@hagyma: keress kitelepult delszlavokat (hagyma az USA-ban lakik), naluk biztosan talalsz igazi burekot. Az utanzatokat nem erdemes megvenni. Amugy hussal vagy turoszeru sajttal (leggyakrabban) toltott zsiros levelesteszta, de ilyen egyszeruen nem lehet elmagyarazni, ki kell probalni. Ja es mindenkeppen joghurttal kell fogyasztani, viszont nem a nalunk ismert kanalazos fajtaval, hanem a folyekonnyal, amit kortyolgatni lehet.

feketelen 2010.10.17. 22:49:45

@bikmakk:
Végül is jól elmondtad, mert valóban elég nehéz elmagyarázni a bureket. Van egy lényeges elem, emiatt a muzulmánok ölnek:). Tehát a burek MINDIG hússal (jobb esetben marha hússal) van töltve. A többi pedig a sirnica, krompirusa és zeljanica.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2010.10.17. 22:53:10

@feketelen: azok a muzulmanok, itt a sajtosat ugy hivjak, hogy "burek sa sirom". :)

Mitya Ivanov 2010.10.17. 22:53:35

Magyarkanizsán a "siptár" péknél van a legjobb burek, amit eddig ettem.

manzárd · http://otthonokosan.blog.hu 2010.10.17. 22:56:43

@ganxta77: nem oké egyik sem, illetve a bureké talán jobb, a csiga túrója határozottan gáz, pedig a csiga albán kézben van, mégsem megy igazán nekik...

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.10.17. 23:01:52

Szerintem a szegedi (Petőfi sgt.) burek teljesen vállalható ízben és árban, kár, hogy nekem kiesik. A Petőfin többnyire csak Szabadkára indulva járok, akkor viszont már nem oldalhelyes betérni :)

feketelen 2010.10.17. 23:03:47

@bikmakk: Érdekes, Banja Lukán, ami a boszniai szerb köztársaság fővárosa, szintén sirnica és nem sa sirom.

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2010.10.17. 23:09:15

Burek hússal? :-O

Én még Jugoszláviában (ma horvát tengerpart) találkoztam a burekkal és igyekeztük itthon leutánozni, majdnem sikerült is:

leveles tésztára ment tojással és tejföllel simára kevert túró, arra húsos füstöltszalonna, arra pedig rács a tésztából.

Akkor a burek nem ilyen?
Nem is hasonlít?

feketelen 2010.10.17. 23:16:22

@az igazi medwe: Bezony, hússal.
Az általad említett is finom lehet, de hogy mi lehet az, passz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.17. 23:29:57

@bikmakk: hat nem sokkal lettem okosabb
a vilag minden szogletebol van most is ismerosom, de "jugoszlaviabol" nincs, meg KY-ban volt egy etterem, de onnan nem emlekszem burekra
valahogy ugy erzem nem szeretnem
maradok a hamburgernel, persze nem a gyorskajaldasnal
ha gyorsan kell enni es utcarol akkor hot dog
de nem a fozott valtozat

Paó 2010.10.18. 00:04:31

nagy piros pöttyöt teszek a burek mellé, és tényleg jó a Boldogasszony sugárúti, bár azon kívül csak újvidéken ettem. és a szerb pékség a nagyÁ. közelében szintén jó.
tényleg szimplán a csóróság miatt nem vesznek elegendő bureket az emberek, és amiatt mert tájékozatlanok, illetve nem eléggé válogatósak.
nemrégiben a burekos péksütemények a napi szezon után, akiket nem fogadtak örökbe a pékségben, még visszaköszöntek a kálvária-nagykörúti non-stopban fél-negyed áron. az sem volt rossz dolog nekem.
kár lenne ha eltűnnének ezek a lehetőségek.
nekem az a tapasztalatom, hogy ezeket a gyors kajákat még egy estben keresem minduntalan, hajnali négykor egy mulatós éjszaka után, és akkor már csak a budi-büfé van nyitva az aradin.

demizson bobby 2010.10.18. 00:07:27

Az egészben a legszebb, hogy a burek egyik legfontosabb "összetevője" nem is a burekben van :)
Merugye a legjobb burek se jó egy rossz joghurttal.
Ha valaki mond egy jó joghurtot, akkor elkezdem keresni a burekest!

Neszójjábe__ 2010.10.18. 00:26:05

@Mitya Ivanov:
Én kanizsai vagyok és tényleg ott az egyik legjobb, bár az évek során kicsit összement (vagy én lettem nagyobb?) a burekjuk. A másik király hely a piacnál lévő Braća pékség, oda piacnapokon délelőtt érdemes menni, akkor garantáltan friss, a sütőből azonnal kézbe kapod.

Jó pljeskavicát szintén a pianál lehet(ett) venni, annak nyomába se érhet semmi a városban. Pár hónapja voltam ott utoljára, és azt rebesgetik, hogy bezárt.

@demizson bobby:
A legjobb jughurt szerintem a szabadkai AB "natúrjoghurt" nekem az passzol hozzá a legjobban.

@FOMA:
Azt a helyet én is meg szoktam látogatni, mikor vonattal megyek haza, közel olyan a burekjuk, mint otthon.

2010.10.18. 00:40:56

Kétféle burekkel találkoztam. Az egyiket Horvátországban, Igrane-ben ettem, reggel, amint nyitott a pékség. Az túrós(?) volt, kerek, meleg, ropogós, nem száraz, kellemesen sós, az árára nem emlékszem, de bitang jó volt, betoltam az egészet. A másikat Mostarban, egy ételbár-szerűségben ettem, az húsos volt, és nekem nagyon ízlett, 1 euróért. Ott volt még a túrós verzió, és harmadik, amire nem emlékszem. A kettő között az volt a különbség, hogy a horvát az lapos volt, mint egy pizza, a bosnyák pedig össze volt csavarva hurkára, aztán meg még egyszer, mint a kakaós csiga. Ízre mindegyik jó volt. De nem ajánlottak hozzá joghurtot.
Mellesleg, Mostarban egy másik péknél vettem egy kis tömzsi kiflit, ami csokoládékrémmel volt töltve, és olyan íze volt, amit sose fogok elfelejteni. Azóta lesem itthon a kínálatot, de sajnos közelítő minőséget sem találtam. Sajnos nálunk nem lehet igazán jó péksüteményeket kapni. Jó kenyeret is csak nagyon kevés helyen. Szomorú, hogy igény sincs rá. Győriek figyelmébe ajánlanám a Bedő-féle kenyeret. Az olyan, amilyennek egy kenyérnek lenni kell. Tömött, rugalmas, nem morzsálódik, nem fojtó, és ha megeszel egy szeletet, tudod, hogy ettél valamit. De ez most nem az a fórum. :)

Pisi Misi 2010.10.18. 00:43:16

@Mitya Ivanov:Nem vettem még burekot attól a péktől magyarkanizsán, de nálunk a "siptár" pék csapnivalóan szar burekot csinál,lényegében még frissen fogyasztva is olyan érzése van az embernek,mintha vmi száraz,zsíros tésztát enne,alig emlékeztetve arra,hogy burekot eszünk.És érdekes módon rengeteg pékség van "siptár" kézbe,és megy nekik,annak ellenére hogy szar minőségű árut adnak ki a kezükből..Szégyellhetnék magukat,vki csinálhatna már egy rendes pékséget itt szabadka környékén is..

papaten 2010.10.18. 07:29:55

A burek az a hússal töltöttet jelenti. A volt Jugoszláviában elismerik, hogy a legjobb csevapot és burekot Bosznia-Hercegovinában csinálják. A szerb területen általában keverik a húst - lehet benne sertés is - a muzulmánok ezt kihagyják belőle. Legjobb csevap: Szarajevó, Bascsarsija, Zseljo 1.Jó burek sok helyen van, de a legjobb a parázson sütött, kerek fedeles tepsiben. Én a legjobbat egy világvégi helyen ettem, ahol még áram sincs, egy öreg juhász felesége sütötte. Persze házi joghurttal és kajmakkal. A hely neve: Prokosko Jezero. Ismeri valaki?

G.Z. 2010.10.18. 07:52:24

@demizson bobby: Boppe natúr. Vásárhely mellett csinálják, Szegeden a nagyáruházban kapni.

Stoney Hill Billy 2010.10.18. 07:57:20

Pécsen, Mohácson is kapni. Nem sikerül mindig túl jól, de van hogy egész elfogadható a cucc. Persze még az is messze van az eredetitől, de hát ez ilyen sztéket is csak Argentínában (esetleg Texasban) tudnak sütni...

lilike13 2010.10.18. 07:57:34

Na ne tegyünk úgy, mintha csak a szerbek ismernék a bureket. Én ettem Albániában is - és jó volt. És ahány város, annyiféleképpen készítik Szerbiában, Montenegroban, Horvátországban. Az Isztrián is. Rovinjban más, mint Vrsaron. Arról nem beszélve, hogy pékenként is nagy a különbség. Én Pesten a Hegedűs Gyula utcában szoktam venni, a tulajdonos odaáti, és soha senki nem panaszkodott, akit megkínáltam belőle. Nem csak a husos az autentikus - a túrós is.

ChPh 2010.10.18. 08:21:52

@Mitya Ivanov: hát nem tudom, Szabadkán a Lipa a nyerő :)

ChPh 2010.10.18. 08:22:35

@bikmakk: van itt is kortyolgatós :D

ChPh 2010.10.18. 08:23:25

@bikmakk: Hm, ha már a Nagykörúton jártál, ott van egy szerb pékség egész ehető a burekjuk :P

ChPh 2010.10.18. 08:25:01

@lilike13: Igazad van. Kevesen tudják, hogy a burek albán kaja!

Zaphod_Beeblebrox 2010.10.18. 08:36:29

@ChPh: Bezony. Onnan terjedt el az egész Balkánon, Anatóliáig. Az eredeti neve börek.

ChPh 2010.10.18. 08:44:36

@Zaphod_Beeblebrox: ennyire nem vagyok profi, hogy az eredeti nevét is tudjam :)

Kampec 2010.10.18. 08:54:19

jaja Pécsen kapni lehet, több helyen is, pl. Irgalmasok útja, Európa Pékség, viszont nem olyan jó általában, pedig ez egy jó pékség... a meggyes burek nevű borzalmat pl. nem tudom ki képes megenni, barátnőmnek mondogattam egyszer egyen burekot mert laktat és finom is, de azt elfelejtettem mondani, hogy húsosat vegyen lehetőleg, persze meggyeset vett kukába került végül :) senki nem bírta megenni akinek kínáltuk.

Poós Károly 2010.10.18. 09:27:59

BUREKOT, könyörgöm és nem burekЕТ!!!!!
Még a blog írója is beleesik ebbe az észveszejtő hibába, pedig ahogy olvasom, a mi kutyánk kölyke, déli szél fútta ember, tudnia kéne helyesen.
A bureknál - és nem burekÉL - nincs magas magánhangzók illeszkedése, mert a szó szerb, pontosabban török, és a kiejtése is jócskán középzárt "e" hanggal történik! Majdnem "é".

Egyébként két dolgot soha nem szabad Magyarországon erőltetni, mert egyszerűen értelmetlenség és borítékolható a csalódás: az egyik a burek, a másik meg a pálinka. Szomorú, de ez van.

Ha jót akarsz inni, Délvidékre köll menni. Ez van, honjaim.

lángoló babakocsi 2010.10.18. 09:41:02

fornettis bureket kóstolt már valai ?

@Poós Károly: a hozzászólásod pálinkás része egy baromság

bolje biti 2010.10.18. 09:54:31

Szombaton jól megkevertük Szabadkán: a Lipaban vettünk burekot(110 din.), hozzá a Kujundzic borozóban '98-as Casillero de Diablo chileit ittunk(ütötte a joghurt) a tulajdonos bunyevác zenéit hallgatva, majd csatlakozott crnagorai barátja( kajáldái vannak Szabadkán), aki hozta a saját zenéit.Előtte meg Kelebián baromi jő töpörtyűs pogácsát kaptunk kövidinkával Cuvardicnál.
Érdekes egy társaság volt..

takacs56 2010.10.18. 09:55:42

Horgoson a körforgalomnál van egy siptár pék.Finom a burek nála :)

www.panoramio.com/photo/42340862

Poós Károly 2010.10.18. 10:08:57

@lángoló babakocsi:

Nem mondanám, ha nem ez lenne a tapasztalatom. És ebbéli meggyőződésemben jóformán minden délvidéki ismerősöm meg tud erősíteni, mint írtam volt: sajnos.

Hiába hungarikum a pálinka, Magyarországon sportot űznek belőle, hogy cukrozzák, ami szerintem, meg tőlem mérvadóbb szakemberek véleménye szerint is katasztrófa, a pálinka igazi értékéhez képest.
Beszélgettem komoly pálinkafőzőkkel, kivétel nélkül cukorral nyomatják a cefrét, mert a mennyiségért a többség az anyját is eladná. És ez is szomorú.

Vilmoskörte? Zwackék lőréje? Nevetséges.

kida 2010.10.18. 10:11:27

darálthúsos forever

prukker 2010.10.18. 10:14:43

Húú, pedig nekem a szegedi BTK-val szembeni burekos eddig úgy vonult be a gasztronómiámban, hogy a legrosszabbak egyike: extra ultrazsíros, íztelen tésztahalmaz. Vagy inkább zsírhalmaz kis tésztával.

A metróban lévő pékségben viszont nekem ízlik a burek(a sajtos)

Goose-T · http://blacksabbath.blog.hu/ 2010.10.18. 10:21:22

@dean23: Hű, a kilencvenes években és is sokszor toltam bureket és pljeskavicát a szabadkai piacon! Nagyon király volt! Akkor még tizenéves kiscsikó voltam, nem ismertem a pljeskavica nevét, ezért csak jugóburgernek neveztem. :D

ZX 2010.10.18. 10:23:45

Fehérváron is van a Skálában, 250 Ft marhúsos és csirkemájas, négyzet alakban levelestésztával. Nem olyan rossz, de azért az igazit nem itt fogod megtalálni. :)

Styxx 2010.10.18. 10:30:50

@Kampec:
A nyolcvanas évek közepén elég sok meggyes burekot ettemés imádtam. Szabadkán, a régi helyközi buszmegálló utcájában (peronok) volt a fő beszerzési forrásom. Almás még elterjedtebb volt. A Lipában is volt régebben, most nem tudom. Szerintem aki szereti a meggyes rétest meg az almás rétest, annak OK. Persze ha amúgy jól elkészítik. Lipa egy időben nagyon ott volt, majd leromlott, rég kajáltam ott, de a pozitív kommentek biztatók.

Perillustris 2010.10.18. 10:34:54

Pljeskavica, csevap mindig van a fagyasztóban a Vajdaságból. Az egyik bánatom éppen az, hogy a burek nem tűri a fagyasztást.

zsok 2010.10.18. 10:35:52

Pesten Nagykörúton konkrétabban merre van burekos? Azért nagy a nagykörút... :-)

Styxx 2010.10.18. 10:49:43

@zsok:
józsef krt-on, Baross utcától a Petőfi híd felé a következő sarkon (Nap utca talán?) a Meki oldalán. Pavlovity pékség, asszem valami zentai szál. De nem bejövős. Elég drága 400 Ft/1/4 és silány. Legalábbis amikor utoljára ott ettem, vagy egy éve. Kb 2-3-szor próbálkoztam és feladtam. Ha azóta jobbak, akkor bocs.
Régebben gondolkodtam azon, hogy hol lehet ExYutól legmesszebb burekdzsinica. Gondolom Oackland, Új Zéland. A Google Earthön nincs burekdzsinica-vadász funkció?:-)

zsok 2010.10.18. 11:04:09

@Styxx: akkor a közelben. kipróbálom és helyzetjelentek!

ChPh 2010.10.18. 11:06:59

@Mitya Ivanov: Amúgy ez hol van? Jövő héten úgyis megyek Kanizsára :)

ChPh 2010.10.18. 11:09:12

@Poós Károly: Ezzel nem értek egyet :P

ChPh 2010.10.18. 11:10:51

@Styxx: Igen, zentai szál stimt :D

bolje biti 2010.10.18. 11:14:05

@ZX: Hát, akkor inkább a Budai út sarkán az albánnál, a lottózó mellett.

Apollo440 2010.10.18. 11:15:22

@az igazi medwe: Amit itt említesz, az szalonna nélkül a gibanica, elsősorban a Vajdaságban készített horvát étel.
Tdni kell, hogy a burek név a húsos változat neve. A többit eredendően pitának nevezik, pl. a túros pita sa sirom, vagy sirnica, ahogyan itt már említeték. A spenótos meg pita zelenjava, különösen Boszniában.
A Keletinél nyílt egy Zágreb pékség (ami így írva fura, mert vagy Zagre, vagy Zágráb). A cég nevéből itélve koszovói szakemberek dolgozhatnak a back office-ban. Még nem értem rá bekukkantani,de remélem van burek is.

Styxx 2010.10.18. 11:17:04

@zsok:
OK, kössz, várjuk:-)
@ChPh: A bolt szeméylzete rokonszenves. Személyesen nem ismerem őket és tényleg nem bántásból írtam, amit, de 400 Ft (ha azóta nem több) rossz burekért erősen túlárazott. Az a tipikus, nesze semmi, rossz burek. A tészta enyhén nyers, a túró mállós, olyan semmilyen.

Karachar Nevian (törölt) 2010.10.18. 11:18:09

Én a Budapesti Horvát gimibe jártam és ott a büfében volt egészen kiváló burek még 97-98 körül olyan 100-150 Ft közötti áron.
Na azt a csípős-marhahúsost sosem feledem el...
Nem tudom honnan szállították, de számomra az lett az etalon.

ChPh 2010.10.18. 11:19:56

@Styxx: túrósat nem ettem még sosem :D
Amúgy mostanában nem vásároltam ott, kiesik...

Styxx 2010.10.18. 11:21:30

@Apollo440:
a koszovói albán kollégák mindig is kedvelték a Keleti környékét. Mindensetre ha a heroin terjesztéséről áttértek a burekra, akkor kétségkívül pozitív a tendencia. Persza az RHCP-s Anthony Kiedis ebben erősen különvéleményes, mert ő tolta a herkát ezerrel, de a kaják terén nagyon egészségesen él.

jenko80 2010.10.18. 11:23:56

@Beekeetchoonai Witchai: ezt akartam beírni! A legjobb, amit Mo-on ettem a békéscsabai. Kedvenc a LIPA Szabadkán (Djure Djakovica, Raichle palotához közel).

jenko80 2010.10.18. 11:26:17

ja, mikor koszovó elköszönt, be is kúrjantották pár pékség ablakait kint, szóval a közvélemény szerint keményen a siftárokhoz kötődik a pékárúbiznisz - meg amúgy is

B.B/alias B.B · http://libero.blog.hu/ 2010.10.18. 12:29:57

Béregen, Gavro boltjában kapni mirelite burekot.
Szoktam hozni minden héten egyet-kettőt.
Véleményem szerint még ez a fagyasztott burek is jobb, mint a Magyarországon kapható bármelyik.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.18. 13:59:29

@ga: Énis! Én is azt szerettem volna mondani. Nekem úgy mesélték, hogy egészen a Délvidékről hozta a tulaj a receptet. Mindenesetre, nyögdécselve falom, ha tűzforrón adják a kezembe. :))))

demizson bobby 2010.10.18. 14:42:04

@Neszójjábe__: @G.Z.: köszi. Akkor ezt kell majd pesten forgalmaznom, mert itt csak kőolaj ízű van :)

Reppa 2010.10.18. 20:08:48

Láttátok volna a magyar határört amikor meglátta az autóban a a sok burekot meg a szerb joghurtot.Mentem a repülönapra,gondoltam meglepem a rokonokat,mindig a burekot követelik tölem,hát vittem nekik,nem keveset :D
Egyébként a legjobb burekot Újvidéken a búza tér közelében lehet venni,egy egész 360 dinárba kerül,tehát 3,4 euró,de megéri!

Donna (Cara)mba 2010.10.18. 22:44:44

@Poós Károly: Nono! A burekban te vagy a szakértő, elismerem (déli szélfútta ember - de szép kifejezés:)

Node a pálinka, az már komoly dolog;-)

Első a szatmári kisüsti, de annak is jonkább az odaáti, Észak-partiumi része a hazája. Azám:)

Besztercei szilvából kell készítnei, házilag, persze(Beszterce van Felvidéken is, de Erdélybe' meg egy egész megye: Beszterce-Naszód)- réz-kisüstifőzőben, és eperfahordóban kell tárolni, érlelni.

Attól lesz öregedése, nemesedése, komolyodása során olyan színű, mint az ikonosztázon az óarany:)))

Aki nem hiszi, járjon utána;-DDDD

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2010.10.18. 23:06:56

@Donna (Cara)mba:
"Attól lesz öregedése, nemesedése, komolyodása során olyan színű, mint az ikonosztázon az óarany" --> Ezt de szépen mondtad!

Poós Károly 2010.10.19. 08:56:15

@Donna (Cara)mba:

Aki ismer, az tudja, hogy engem erős túlzással sem lehet jellegzetesen a szerb kultúra elkötelezett imádójának tekinteni, de a pálinka ügyében - kis kanyarral a burek témát megkerülve, de nem feledve - most kénytelen vagyok azt írni, hogy bizony a pálinka vagy az égetett szeszes italok terén a régi rácok jócskán ránk vertek, időbélileg.

Itt a déli végeken jelent meg legelőször, a 19. század második felében, a Balkánról szivárgott föl hozzánk az égetett szesz divatja, és rögtön hatóságilag tiltani is köllött, mert a jó bácskai meg bánáti magyar parasztok, kubikosok masszív alkoholistákká lettek tőle igen rövid idő alatt, lévén hogy homoki lőréhez, asztali borokhoz voltak szokva, a sört meg inkább a svábok itták, meg a városokban tyúktakarodó után koslató huncut urak.

Viszont ismételten megmutatkozott a régi vágású huszáros élni akarása az ittenieknek, és igen gyorsan elsajátították a pálinka főzésének tudományát, törvény ide vagy oda. Minden háznál főztek, ismerek olyan családot, ahol majdnem száz esztendős a szeszfőző kazán és dédapáról unokára száll ma is a titkos, soha le nem írt családi receptek hagyománya, tudása.

Mondjon ki mit akar, ide köll gyönni kóstolóra. Senki se bánja meg.

Bálint Csaba · http://srbija.blog.hu/ 2010.10.19. 10:29:11

@Poós Károly: Tudsz ilyen házat Károly, ahol apáról fiúra szállt a majd' 100 esztendős kazán, és hajlandóak lennének megmutatni nekem? Pont egy ilyen anyagot akarok készíteni.

Bácskai peregrinus · http://img6.indafoto.hu/3/7/65417_30cdde245ca734f3a637b1ad22419b90/5970575_a62b198cb6d4c8fd8a1097667 2010.10.19. 15:46:24

@Bálint Csaba:

Van ilyen család. Például mindjárt rögtön (vicces az élet, miket produkál...) a Bálintok, akiknek a fölmenőik között elő-előfordult vendéglős, és olyan hírben voltak, hogy '44-ben (mint az Eldorádóban Eperjes Károlyt - Sanyi bácsit) az öreg Bálintot is - állítólag - aranyrúddal váltotta meg a partizánoktól, meg a Tisza-part fűzfás tömegsírjától a felesége.

A mai napig díjnyertes pálinkákat készítenek, Magyarországon meg itthon is jól csöng a nevük szakmai berkekben, érdemes velük hosszabban beszélgetni.

A szülők Horgoson, egy rengő nagy gyümölcs meg szőlőbirtok mellett élnek, banyakemencénél meghúzódva, a két fiú pedig családostól Magyarkanizsán él és járnak ki a gyümölcsösbe vadul.

Úgy tudom, boruk is remek, ráadásul céget alapítottak, lehet számlára vásárolni tőlük.

Keress meg, ha jól tudom zentai bennszülött vagy, én meg magyarkanizsai.

A név természetesen nicknév, de majdnem födi személyemet. Szerintem tudod ki lehetek.
Ha nem, írj a rakoczi.kanizsa@gmail.com címemre! Ott megadom az elérhetőségüket.
Üdv.

Mitya Ivanov 2010.10.20. 09:52:52

@Neszójjábe__: igen, a piacos is jó, de nekem az albán jobban ízlett. 2008-ban jártam arra utoljára, és szerintem már nem is fogok:( Azóta nem ettem burekot.

Már ez OFF, de ha az ember pizzát eszik Szerbiában, akkor ketchup helyett egy másfajta szószt kap hozzá. Kicsit halványabb, mint a ketchup és mindenki lucskosra keni vele a pizzáját. Mi a neve ennek a szósznak, vagy öntetnek? és milyen fűszerek vannak benne?

zsok 2010.10.20. 10:00:55

@Styxx: Elmentem a pékségbe, de nem jártam sikerrel. Azt mondták csak ritkán csinálnak. Gondolom a nagy "sikerre" való tekintettel. Ez van. Süssük magunk, bár olyan "döghúst" úgysem tudok otthon bekeverni. :-)

Mitya Ivanov 2010.10.20. 10:04:39

@ChPh: mivel nem vagyok helyi, ezért csak annyit tudok, hogy a templomtól északra. Talán a Széles úton, de nem biztos.

Styxx 2010.10.20. 10:37:21

@zsok: Kössz a próbavásárlás-próbát:-) és a riportolást. A burakban a legnagyobb stájsz a hagyományos módon történő, nyújtás közbeni tésztapörgetés, lásd:
www.youtube.com/watch?v=Nah7zVhCuso

Ketchup a neve szintén, csak hígabb, mint a bolti, sűrű. Az állaga kb inkább a paradicsomlére hasonlít. Ilyennel kenik le a pizza tésztát sütéskor, csak Szerbiában eztán extraként locsolgathatod. Ha rákattansz, rájössz, hogy úgy az igazi a paradicsom alapú pizza.A Piiza Hutban is adnak hasonlót, pizzaszósz néven. Csóró diákok szoktak italnak paradicsomlét rendelni pizzeriában, ami utántölthető az öntettel.

Styxx 2010.10.20. 10:37:54

@Mitya Ivanov:
A kommentem másik fele a kérdésedre válasz.

Bubamara 2010.10.21. 11:25:19

Hódmezővásárhelyen az Andrássy úton árulnak burekot, de nem nagy durranás. Akkor veszek amikor már nagyon burekra vágyom. Hideg, száraz benne a túró vagy a hús. Melegítve ehető.
Joghurtot az InterSparban szoktam venni, OLMA Revital Active, vagy OLMA Bio Natur Jogurt. (Nem azért mert bio, hanem mert hasonlít a szabadkaihoz.) www.olma.cz/hu/joghurt-italok-bio-joghurt-ital-natur-d_2_19.html
A szabdkai jobb ezeknél.

Szegeden a József Attila sugárúton tényleg jó burek van, csak nagyon ritkán járok arra.

zsok 2010.10.21. 18:26:38

@Styxx: A rétesnyújtás az rétesnyújtás. Nálunk Zalában fehérabroszon, két ujjal, lassan, öregasszonyosan megy - de végeredmény ugyanaz.

Zágreb pékséget a Keletinél kipróbáltam. Formára hasonló, mint a poszt elején. Döghúsos nem volt, csak sonkás-sajtos. Egyet kértem, aztán mikor kezembe vettem a zacskót, és észrevettem, hogy még meleg, rögtön kértem egy másodikat is. Finom és ropogós. A "backoffice"-ban tényleg más ország fiai dolgoztam, szem és fültanú vagyok. (Ámde nemzetiséget nem sikerült megállapítanom.)

Pisi Misi 2010.10.21. 19:24:08

@Bubamara: Háhháá,bocsi,de ezen nagyon felnevettem.Ugyanis épp itt panaszkodtam erre a pöcs pékre,illetve pont arra,aki pont ott hódmezővásárhelyen nyitott egy pékséget,vagyis akit most emlitettél.Mostmár látod mit élek át,amikor kiadok 100 dinárt vagy mennyit(éppen ezért nem ettem burekot már 1 éve),és szart kapok tőle..Amugy a szomszédom xDxD

főni 2010.10.25. 15:32:21

Kanizsai vagyok,és mivel azon szocializálódtam nekem az ottani egészségház mögötti pék burekje az etalon.ettem már sok szlpvén,horvát és bosnyák helyen de ez így maradt.
Pesten a legújabb kedvenc az István utca Városliget felőli végén lévő balkán péknél kapható.albán készítí,persze a túró nem elég lucskos(ez az alaphiba m.o-n) no meg kicsi is de 300ért nagyjából rendben van.

MTi 2010.10.25. 19:16:53

Nem olvastam vissza a 102 hozzászólást, de emeberek TÁRGYI!!! tévedésben vagytok, de a legkomolyabban:
- a BUREK ab ovo és kizárólagosan az étel HÚSOS változata!!
a túrós tisztességes neve SIRNICA, a spenótos a ZELJANICA és a krumplis a KROMPIRUŠA.
Minden más mellébeszélés!
Aztán meg ízlések és pofonok - kinek hol tetszik...

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2010.10.25. 19:49:23

@MTi: Erről már volt szó (tudom, nem olvastad végig, de akkor is).
Egyes vidékeken úgy van, ahogy te mondod; máshol azonban nem. Pl. az én belgrádi (szerb) rokonaim és ismerőseim többsége (igazából 1 kivételével, az is félig bosnyák) szerint mindegyik burek.

walter77 2010.12.09. 10:18:55

Breaking! Pesze lehet, hogy már ez is megvolt, de nemrég nyílt pesten egy Csocsaj nevű pékség az Üllői és a Ferenc krt sarkánál (konkrétan a az Üllőin van a rafibank mellett). Ott 300-ért számítják a túróst és 350-ért a húsost. Van negyedelt és a tepsiben kígyózós verzió is. A tésztája eléggé rendben volt, a túró sajna száraz, de ettől még nosztalgiára jó és mindenképpen felüdülést jelent az amúgy kapható cuccokhoz képest. Emellett jók a péksütik is, amik kelt tésztából készülnek és frissek. Aki unja a fagyasztott leveles tésztás vackokat,ami kopog, törik, hullik és egyébként is úgy szar ahogy van, annak mindenképpen ajánlom!

Styxx 2010.12.09. 10:54:39

@walter77:
Ma pedig egy ilyen nevű pékséget láttam a Rákóczi úton a keleti előtt: "Zágreb" esküszöm, így Zágreb, hosszú á-val.

VILI 2012.02.29. 16:36:06

Ha finom burekot akartok enni,rendeljetek nálam én hagyományosan frissen készitem Balkáni módra.Pesten a X kerben:Kőrösi Csoma Sándor Út 6 szám alatt.

Styxx 2012.02.29. 20:19:02

@VILI:
kössz, bár elég ritkán van arrafelé dolgom, de ha ott járok, feltétlen kipróbálom.
süti beállítások módosítása